Asociaţia ASURA

Subiecte noi pe forum

[Citește mai mult]

Ne găsiţi şi pe Facebook

Meteo

Parteneri

Genius Travel
Show Murderer
360tour.ro
Andra's Weblog
toateBlogurile.ro

[Vezi mai mulţi]

Climă

Siriu se găseşte sub influenţa vânturilor din NV şi NE. Mai sus de 1400 m, circa 5-6 luni pe an temperatura medie are valori negative, iar în restul lunilor valori pozitive, dar sub 10oC excepţie făcâmd luna iulie.

Precipitaţiile cad pe parcursul a 160-180 zile dintr-un an și ating o medie anuală de 1000 mm, iar frecvenţa cea mai ridicată este în intervalul mai-iulie iar cele mai puţine precipitaţii se înregistrează în perioadele martie-aprilie şi august-octombrie. Ninsoarea cade în circa 50 zile pe an iar stratul de zăpadă se așterne în special în intervalul decembrie-martie.

Vântul este puternic şi extrem de violent iarna şi la trecerea dintre sezoane.

Sub altitudinea de 1400 m clima se caracterizează prin 3-5 luni reci şi relativ umede şi 7-9 luni temperate, din care martie, septembrie şi octombrie sunt mai uscate iar mai şi iunie mai umede. Iarna sunt frecvente inversiunile de temperatură în lungul culoarelor de vale iar vara temperaturile sunt relativ ridicate, mediile lunare situându-se între 17oC şi 22oC. Cantitatea de precipitaţii este mai mică: 800-900 mm. Versanţii orientaţi spre sud, sud-est şi sud-vest sunt mai uscaţi, au un potenţial termic pozitiv mai mare şi înregistrează un număr de zile cu zăpadă mai scăzut.