Toate articolele » Iunie 2011 » Lacul Vulturilor. Legende şi realitate.

Lacul Vulturilor. Legende şi realitate.

Share/Bookmark

Lacul Vulturilor este un lac periglaciar aflat în muntii Siriului pe versantul Mălâia la altitudinea de 1420 m într-o zonă sălbatică puţin cunoscută de turişti. Mai este denumit în popor şi Lacul fără fund.

Traseul către Lacul fără Fund trece prin Valea Neagră şi durează în jur de 3 ore. În imediata apropiere a lacului se află şi o cabană. Pe un versant stâncos din apropiere se găşeste singurul loc din Munţii Buzăului unde pot fi văzute capre negre.

Pentru a ajunge la lac se pleacă cu maşina sau autobuzul pe DN 10 până în punctul Grămaticu.  De aici se merge pe jos, se trece apa Buzăului pe o punte din cablu, se trece  pe lângă cabana Valea Neagră de unde începe un urcus de 2-3 ore pe o potecă marcată cu dungă rosie verticală pe fond alb.

Lacul Vulturilor

Ambele denumiri ale lacului provin din două legende. Una dintre legende spune că aici veneau primăvara vulturii pentru a bea apă ca să întinerească şi tot aici îşi invăţau puii să zboare. Această legendă este consemnată de Alexandru Vlahuţă în cartea sa România pitorească făcând astfel cunoscut lacul şi zona în toată ţara.

A doua legendă care dă numele de Lacul fără Fund este o legendă populară în care se spune că un cioban care îşi păştea oile aici şi-a aruncat bâta în apa lacului şi a plecat. După un an de peregrinări îşi găseşte bâta în Dunăre.

Atât legendele cât şi frmuseţea locului, sălbăticia peisajului, dragostea pentru munte şi drumeţii face ca orice turist sau iubitor de natură şi de munte să încerce măcar odată acest traseu.

Autor: Cosmin   04-IUNIE-2011 14:19
 
 
Comentarii(0)
Comentarii
Nici un comentariu prezent! Fi primul care dă un comentariu!
Trimite un comentariu sau un sfat util!

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat, bazat pe experientele dvs.

Numele:
* obligatoriu
E-mai:
* obligatoriu, nu se face public
Site:
Comentariu

* Întreaga responsabilitate de orice natură asupra comentariilor revine autorilor. Mesajele sunt moderate şi vor apărea în site numai după ce vor fi verificate. Ne rezervăm dreptul de a nu publica mesaje cu conţinut nerelevant, vulgare, şovine sau rasiste, agramate, atac la alte comentarii, reclamă mascată sau referiri la alte locaţii, mesaje personale. Dacă mesajele totuşi conţin informaţii relevante vor fi editate eliminând porţiunile în contradicţie cu regula anterioară.

 

Asociaţia ASURA

Subiecte noi pe forum

[Citește mai mult]

Ne găsiţi şi pe Facebook

Recomăndari

Meteo

Parteneri

Genius Travel
Show Murderer
360tour.ro
Andra's Weblog
toateBlogurile.ro

[Vezi mai mulţi]