Toate articolele » Februarie 2015 » Lacul Vulturilor sau "Lacul Fără Fund"

Lacul Vulturilor sau "Lacul Fără Fund"

Share/Bookmark

În partea sudică a Carpaților de Curbură, mai exact în Masivul Siriu, se găsește la altitudinea de 1.420 de metri un lac periglaciar micuț, cu o suprafață de doar jumătate de hectar și înconjurat de un peisaj care îți taie răsuflarea. Despre Lacul Vulturilor, Alexandru Vlahuță scria la începutul secolului trecut că "aici vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici îşi învață puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufaşii regi ai înalţimilor" (România pitorească).

O altă denumire care i-a fost atribuită este “Lacul Fără Fund”. Legenda spune că un cioban sătul de singurătate a decis să își abandoneze în acest loc turma de oi, aruncându-și în lac bâta, simbolul controlului pe care el îl avea asupra acestora. După un an de cutreierat locuri noi, acesta a ajuns într-un final pe malul Dunării, unde, spre marea sa mirare, a găsit bâta pe care o aruncase în lac. Brusc, l-a apucat atât de tare dorul de locurile în care a crescut și, mai ales, de turma de oi pe care a lăsat-o în urmă, încât a decis să renunțe la pelerinaj și să se întoarcă acasă.

Gata cu legendele, să revenim la realitate. Lacul Vulturilor și zona verde dimprejurul său sunt un loc perfect pentru cei care iubesc natura și frumusețile ei. Oriunde te uiți, vei constata că ești înconjurat de munți, iar straja acestora îți va oferi o liniște interioară pe care nu ai mai simțit-o de mult. În plus, dacă ești norocos, pe versantul stâncos din preajma sa vei putea observa din când în când câte o capră neagră, acesta fiind unicul loc din Munții Buzăului în care acestea își fac apariția. Traseul care leagă Siriu de Lacul Vulturilor poate fi parcurs în aproximativ patru ore, iar pe parcursul său ai posibilitatea de a admira și Valea Neagră. Te așteaptă spiritul naturii să îți ofere o porție de relaxare și revigorare.

Articol furnizat de www.geniustravel.ro!

Autor: geniustravel   26-FEBRUARIE-2015 11:18


Citește mai multe despre: lacul, vulturilor, lacul, partea, sudica, carpatilor, curbura, exact, masivul, siriu,
 
 
Comentarii(0)
Comentarii
Nici un comentariu prezent! Fi primul care dă un comentariu!
Trimite un comentariu sau un sfat util!

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat, bazat pe experientele dvs.

Numele:
* obligatoriu
E-mai:
* obligatoriu, nu se face public
Site:
Comentariu

* Întreaga responsabilitate de orice natură asupra comentariilor revine autorilor. Mesajele sunt moderate şi vor apărea în site numai după ce vor fi verificate. Ne rezervăm dreptul de a nu publica mesaje cu conţinut nerelevant, vulgare, şovine sau rasiste, agramate, atac la alte comentarii, reclamă mascată sau referiri la alte locaţii, mesaje personale. Dacă mesajele totuşi conţin informaţii relevante vor fi editate eliminând porţiunile în contradicţie cu regula anterioară.

 

Asociaţia ASURA

Subiecte noi pe forum

[Citește mai mult]

Ne găsiţi şi pe Facebook

Recomăndari

Meteo

Parteneri

Genius Travel
Show Murderer
360tour.ro
Andra's Weblog
toateBlogurile.ro

[Vezi mai mulţi]