Toate articolele » Martie 2012 » Siriu vs. Valea Prahovei

Siriu vs. Valea Prahovei

Share/Bookmark

Multă lume consideră Siriul și valea Buzăului ca o alternativă pentru valea Prahovei. Este într-adevar așa?

Siriul, se află pe cursul râului Buzău și este străbătut de DN10 (Buzău - Brașov).

DN10

Valea Prahovei se află pe cursul râului Prahova și este străbătut de DN1 (București - Brașov). Despre potențialul turistic al văii Prahovei se știe și este foarte cunoscut. Valea Prahovei se mândreste cu un lanț de stațiuni: Comarnic, Breaza, Sinaia, Bușteni și Azuga (în județul Prahova), precum și Predeal (oraș din județul Brașov). Incomparabil cu alte zone turistice din țara aici se află cele mai multe și cunoscute pârtii de ski, hoteluri și pensiuni de lux și nu numai.

Dar în perioada de iarnă mai ales în timpul sezonului este cunoscută și aglomerația de pe DN1 când mașinile merg bară la bară iar nervii șoferilor sunt întinși la maxim.

Prea multe nu sunt de spus pentru că este o zonă foarte cunoscută.

Valea Prahovei

Sursa foto: wikipedia.org

Cât despre Siriu, puține lucruri sunt cunoscute, și doar de cei care tranzitează zona sau de turiștii care vor altceva. O zonă virgină din punct de vedere turistic, cu peisaje spectaculoase, păduri și munți ne atinși de piciorul omului. Mai cunoscut este lacul de acumulare întins de-a lungul dumului DN10 care iți atrage atenția și iți face călătoria mai frumoasă.  

Lacul Siriu

Toate acestea se datorează faptului că de la baraj până la Crasna, localitatea cea mai apropiată de Siriu, nu există curent electric (deși acesta nu a fost un impediment pentru cațiva care au ridicat pensiuni).

Există zvonuri cum că se va extinde rețeaua de curent electric și în această zonă, deci Siriul va înflorii. Întrebarea este: Cum va înflorii? Va devenii valea Prahovei? sau se va dezvolta agroturismul? Ar fi păcat să vedem hoteluri langă hoteluri, mașină lângă mașină, aglomerații și nervi întinși la maxim.

Indiferent cum va fi, sper ca Siriul să iși păstreze frumusețea peisajelor și să rămâna un loc de relaxare și de ce nu o alternativă pentru valea Prahovei.

Autor: Cosmin   03-MARTIE-2012 14:39
Citește mai multe despre: siriu, valea, prahovei, multa, considera, siriul, buzaului, alternativa, pentru, adevar,
 
 
Comentarii(5)
Comentarii
sfinx a scris în 07-07-2013 15:48:

apreciez valea prahovei incer sa o vizitez mai des si sa ma relaxez

Ionut a scris în 16-05-2012 10:44:

Am trecut o singura data prin Siriu, anul trecut si pur si simplu m-a incantat. Mi-am propus sa ajung inr-un concediu, sa stau cateva zile si sper sa se intample anul asta.

Paty a scris în 11-04-2012 23:07:

nici colo nici colo nu prea poti ajunge din cauza drumurilor, asta e pacat..

Andu a scris în 16-03-2012 14:09:

Nici nu stiu daca e mai bine sa ramana necunoscut sau sa infloreasca turismul in zona..daca este sa infloreasca, atunci sper sa o faca frumos! Oricum, intr-o luna voi fi din nou acolo si deja nu mai pot de nerabdare!! Sper sa iasa niste poze frumoase!

Camelia a scris în 03-03-2012 18:50:

Am fost intr-o iarna la Siriu,la o nunta.Era o priveliste minunata,cu oameni prietenosi si distractivi.Totul mi-a placut.

Trimite un comentariu sau un sfat util!

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat, bazat pe experientele dvs.

Numele:
* obligatoriu
E-mai:
* obligatoriu, nu se face public
Site:
Comentariu

* Întreaga responsabilitate de orice natură asupra comentariilor revine autorilor. Mesajele sunt moderate şi vor apărea în site numai după ce vor fi verificate. Ne rezervăm dreptul de a nu publica mesaje cu conţinut nerelevant, vulgare, şovine sau rasiste, agramate, atac la alte comentarii, reclamă mascată sau referiri la alte locaţii, mesaje personale. Dacă mesajele totuşi conţin informaţii relevante vor fi editate eliminând porţiunile în contradicţie cu regula anterioară.

 

Asociaţia ASURA

Subiecte noi pe forum

[Citește mai mult]

Ne găsiţi şi pe Facebook

Recomăndari

Meteo

Parteneri

Genius Travel
Show Murderer
360tour.ro
Andra's Weblog
toateBlogurile.ro

[Vezi mai mulţi]